Hoe werkt laserontharing? 

Met welk toestel wordt de laserbehandeling uitgevoerd? 

Het laserlicht dringt door tot in de haarwortel (follikel) en het haarzakje om deze te beschadigen, zodat het haar niet teruggroeit of de toekomstige haargroei vertraagt. Uiteindelijk wordt het permanente ontharingsresultaat bereikt.

 

Klik hier voor onze meestgestelde vragen rond laserontharing

 

Er wordt gewerkt met de nieuwste generatie Definitive Plus Diodelaser.

 

Definitive Plus biedt de veiligste en meest volledige ontharing op de markt! Het is een systeem met drie verschillende golflengtes: Alexandrite 755nm, Diode 808nm en Yag 1064. Daarmee kan elk huid- of haartype in elke periode van het jaar veilig, snel en effectief behandeld worden. Zowel donkere haren als lichte en dunne haren kunnen snel en efficiënt behandeld en uitgeschakeld worden.  

Het laserlicht dringt door tot in de haarfollikel en beschadigt die zodat het haar niet teruggroeit of de toekomstige haargroei vertraagt om uiteindelijk te leiden tot een permanent ontharingsresultaat. Dankzij het brede scala aan golflengtes is er met de Definitive Plus Diodelaser voor elk deel van het lichaam een efficiënte en blijvende oplossing. 

 

Tijdens de behandeling wordt de Cooler Handle gebruikt. De temperatuur kan op het handvat aangepast worden. Je zal een verlichting van de pijn ervaren doordat het handvat de huid afkoelt tijdens de behandeling.

Wat moet ik doen vóór de behandelsessie? 

Hoe verlopen de behandelingen?

  • Stop ten minste 6 weken voor de behandelsessie met epileren of waxen. Anders zal de behandeling niet effectief zijn omdat deze methodes de haarwortel verwijderen. 

  • Scheer de haren op de te behandelen zone 2 tot 3 dagen voor de sessie weg. 

  • Beperk blootstelling aan de zon/zonnebank en het gebruik van zelfbruinende crèmes gedurende 2 weken voor de behandelsessie. Vermijd dit ook tussen de behandelingen door. 

  • Gebruik op de dag van de behandelsessie geen geparfumeerde lotions en deodoranten op de te behandelen zones.  

Tijdens de kennismakingssessie of eerste behandelsessie worden de voorwaarden voor laserontharing overlopen.  

Wat moet ik doen na de behandeling? 

  • Kort na de behandelsessie van een zone kan er roodheid en/of lichte zwelling optreden. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam. Dit zal na een aantal dagen wegtrekken. 

  • Beperk blootstelling aan de zon/zonnebank en het gebruik van zelfbruinende crèmes gedurende 2 weken na de behandelsessie. Je vermijdt dit best tijdens de gehele periode waarin de behandelsessies worden uitgevoerd.  

  • Epileer of wax niet tussendoor. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes mag wel. 

  • Gebruik tot 2 dagen na de behandelsessie geen geparfumeerde lotions en deodoranten op de te behandelen zones. Flammazine mag wel aangebracht worden. 

Resultaat

Het is klinisch bewezen dat meer dan 95% van de behandelde personen hebben een haargroeivermindering van 80% na 5 tot 8 behandelsessies. Het haar wordt fijner, lichter en groeit langzamer terug. Na 1 tot 2 behandelsessies is er in alle gevallen een haargroeivermindering van 30 tot 50%. 

Je hebt 5 tot 8 behandelsessies nodig, dit wordt persoonlijk opgevolgd. 

De tussenperiode tussen de behandelsessies bedraagt 6 tot 8 weken.